2017 Huskvarna intryck fredagkvällen

En återblick från fredagskvällen 13 oktober 2017 i Huskvarna skrivet av en Psaltomedlem:

Intryck från ”Open Dance Floor”

Fredag kväll och vi samlas i Kungsportskyrkan i Huskvarna inför Psaltos riksmöte – mitt nittonde i ordningen (missat ett pga Israelresa) Det ena kända ansiktet efter det andra dyker upp och flera nya också. Efter hemlagad kalops som kvällsmat (vilken överraskning!) samlas vi i gymnastiksalen – förväntan i luften….

Först ut är några av Kungsportskyrkans egna dansgrupper – ett fint tillfälle till kontakt med den unga generationen kyrkodansare. Några tjejer i mellanstadieåldern dansar med två flaggor som om de aldrig gjort annat och ett gäng proffsiga gymnasieelever, som varit och dansat på en resa till Jerusalem och Betlehem i Det Heliga Landet, delar några danser med fred och gemenskap som tema. Sedan kommer ett till åldern mognare gäng som kallar sig Cirkeldansarna. De dansar till en låt av Leonard Cohen och bjuder sedan in oss på några danser i korsets tecken. Sedan får vi låta oss gripas av Buråskyrkans lovdansteam som dansar ”Vi tror” och så får vi alla vara med och gestalta bibelordet ”Här är jag sänd mig” under Lena Lagerqvists ledning. Tove Liljedahl och Maria Axelsson leder oss i streetdance ”Out of the dark” under viss möda och strul med fötterna. Men vem sa att det ska gå utan kamp att ta sig ut ur mörkret? Lotta Regnell-Jansson framförde ett mim-nummer till Otis Reddings ”Amen”.

Så leder Lena Lagerqvist oss i en aftonbön och vi avslutar med ”Må din väg gå dig till mötes” där vi får välsigna varann till nästa gång vi möts som vi brukar göra i dansgruppen Himlastegen hemma i Nyköping.

Wow! Riksmötet är igång igen, vi har redan upplevt så mycket tillsammans och ändå har vi hela lördagen kvar! Jag promenerar hem till min väns lägenhet en kvart från kyrkan i höstmörkret med lätta steg och somnar som en stock.

Kerstin Nordmark

Connecting our faith and calling in movement